Menu

Nyhedsbrev maj 2023

image
11. maj 2023 kl. 11:03

Tølløse Boldklubs nyhedsbrev

Det er forår og både køer og fodboldspillere er kommet på græs igen. Nogle fodboldspillere mener at ”rigtig” fodbold spilles på græs, hvorimod andre foretrækker kunstgræs. Heldigvis har vi mulighed for at benytte begge varianter i Tølløse Boldklub.

Vi er kommet godt i gang med den nye forårssæson og vi i TBK´s bestyrelse ønsker at reflektere lidt over den forgangne sæson, samt se nærmere på den forestående sæson. Hvad er gået godt i klubben, hvad er gået mindre godt, hvad vi kan bidrage med i den kommende sæson, og hvad der almindeligvis skal ske i vores klub.

Hvis vi begynder med hvad der er sket i den forgangne sæson, så har vi haft utroligt mange gode kampe på vores 14 hold, og vores fantastisk engagerede trænere har virkelig lagt et kæmpe stykke arbejde i at få deres respektive hold til at præstere bedst muligt, og samtidigt have det sjovt. I alt har vi ca. 300 medlemmer i Tølløse Boldklub, som vi prøver at tilbyde de bedst mulige forhold og samtidig have det sjovt med at komme til fodbold.

Stævner

I efteråret 2022 afholdt vi Aluline cup og i løbet af året har vi afholdt adskillige DBU runder i Tølløse hallen. Desværre måtte vi aflyse SuperBrugsen cup i år, af flere forskellige grunde. Dels fik vi ikke nok tilmeldinger til en del rækker, og derfor var vi på et absolut minimum af tilmeldinger for overhovedet at kunne få et fornuftigt stævne sat i værk. Dels har tiderne også været hårde for vores sponsorere og derfor havde vi ikke mulighed for at skaffe de nødvendige sponsorpenge, som er med til at holde vores stævner oppe. Og endelig havde vi utroligt svært ved at skaffe frivillige til at dække de nødvendige vagter til stævnet, og det er jo simpelthen en forudsætning for at tingene kan løbe rundt.

Frivillighed

Frivillighed, i vores klub, er en absolut nødvendighed for at vi kan overleve. Uden frivillige kan vi ikke holde stævner, eller andre arrangementer, og dermed minimeres vores mulighed for at tjene de penge der skal til for at vi ikke går i økonomisk underskud. Vi kan altid justere via kontingentet, men det er ikke en løsning vi er glade for, men som udviklingen er i denne tid, kan det være uundgåeligt.

Vi har virkelig brug for at flere spillere og forældre til spillere tager en tørn som frivillig. Derfor arbejder vi på forskellige tiltag så vi kan få inddraget jer endnu mere til at hjælpe os, og jer, med at overleve som klub og samlingspunkt. Til at starte med vil vi slå et slag for vores Facebook gruppe, Frivillige TBK (https://www.facebook.com/groups/248711482500175/), hvor vi har brug for at i melder jer ind, så vi på den måde, kan komme nogenlunde nemt i kontakt med jer når vi har brug for frivillige hjælpende hænder, til stævner eller andre arrangementer.

Daydreamers Meet

I weekenden i uge 31 afholdes der Daydreamers Meet, arrangeret af Daydreamers Tølløse, og der har vi indgået en aftale med Daydreamers om at TBK har parkeringsvagten, dvs. guide bilerne ind på parkeringsområdet. Det er en oplagt mulighed til at tjene nogle penge til klubben. Der kommer et mere uddybende skriv om dette en af de allernærmeste dage.

Sponsorudvalg

Som noget nyt har vi nedsat et sponsorudvalg, som skal forsøge at hjælpe med at få nogle flere lokale og ikke lokale firmaer aktiveret. Skulle du sidde i en position hvor du har mulighed for og lyst til at aktivere dig som sponsor for vores klub, så kontakt os endelig på tbkinfosponsor@gmail.com. Dette er et udvalg vi er utroligt taknemmelige for, da det er endnu en af de opgaver der kræver nogle frivillige hænder.

Nyt pigehold i TBK

Danni Persson har præsteret at samle et pigehold i Tølløse Boldklub. Det er fantastisk at det kan lade sig gøre igen, da der har manglet et pigehold i klubben. Lige nu kommer der 7-8 friske piger til træning. De er i alderen fra 10 til 13 år  (årgang 2010 - 2013) og de træner mandage og torsdage. Kom endelig og vær med, hvis du er pige og drømmer om sjov, bold og sammenhold. Velkommen til Danni i Tølløse Boldklub.

Farvel til en ildsjæl i TBK

I april i år afleverede Kim Pedersen desværre nøglerne til Tølløse Boldklub. Han har været en meget afholdt og engageret pige-træner i klubben i ca. 25 år og har vundet mange store sejre med sine hold. Kim har altid været en god og motiverende træner og har altid formået at gøre træning ”sjov” samtidig med at spillerne lærte en masse. I de seneste par år indgik TBK og Vipperød et samarbejde på damesiden (oldgirls og senior) og Kim arbejdede sammen med en Steen fra Vipperød. Det første år var der stor tilslutning med hele to 8-mandshold og et 11-mandshold, men desværre stoppede flere spillere af forskellige årsager og både Steen og Kim stoppede. Vi ønsker Kim held og lykke med fremtiden og håber at han en dag vil vende tilbage til TBK - fx når ”hans” seniordamer skal spille Oldgirls-fodbold.

Fællesskabsånd

I trænernes FB-gruppe arbejdes der på at skabe større fællesskab på tværs af ungdomsholdene. Der er kommet et genialt forslag fra nogle af trænerne om, at der til nogle de forskellige holds hjemmekampe kommer spillere fra de andre hold og ser kampen, hepper, hygger og skaber god stemning. Der arbejdes i skrivende stund på arrangementet og vi ser frem til nogle fantastiske kampe. Det er så dejligt med disse initiativer i klubben.

Café

Endnu et super godt initiativ i klubben er den café som U14 har stablet på benene. Her har trænere, holdleder og forældre i samarbejde fået samlet og indkøbt nogle klapborde og en pavillion, som stilles op til holdets hjemmekampe. Her sælges der kaffe, the, sodavand og hjemmebag, og overskuddet går til holdkassen. Nu er ideen delt i trænergruppen, så andre hold kan tage ideen til sig og selv stable en café på benene. Det er muligt at brygge kaffen og koge thevandet i klubben. Men medbring enten selv kaffen eller lad pengene går til klubkassen ;o) På bestyrelsesmødet i onsdags talte vi om at indkøbe et par klapborde og stille i klubben, så det er lettere at arrangere. Desuden har vi allerede en større fold-ud-pavillion, der også kan stilles frem til cafébrug. Skriv endelig til bestyrelsen, hvis der er stemning for dette. Bestyrelsen sigter på at der er café ved alle hjemmebanekampe/turneringer og der arbejdes på en model, der koordinerer de forskellige initiativer til alles fordel.

Støvlebank

På initiativ fra en forælder i klubben, slår vi lige et slag for vores ”Støvlebank” i klubben. Her er det meningen at alle kan aflevere de fodboldstøvler de er vokset ud af og måske finde et andet par i ”banken”. P.t. er der 7 støvlepar, men vi håber at der kommer flere med tiden. ”Støvlebanken” er i skab nr. 14 i klubben - kontakt venligst Jacob Ølgaard, der finder en nøgle til skabet, hvis du ønsker at aflevere eller bytte nogle støvler.

Nyhedsbrev

Vi håber at du synes godt om det nyhedsbrev, du lige har læst. Nyhedsbrevet er et nyt tiltag fra bestyrelsens side, da vi ønsker en bedre kommunikation til klubbens medlemmer, om nogle af alle de gode ting der foregår i TBK og alle de fantastiske tiltag, der finder sted. Så hvis I har noget på hjerte, som I mener de andre medlemmer, trænere, holdledere mm. i Tølløse Boldklub skal læse om, så skriv endelig til bestyrelsen på tbkinfo1924@gmail.com

Luk