Menu

Info om Corona og særlige Kommuner

image Nyt fra DBU Sjælland: Info om corona og fodbold i særlige kommuner
DBU Sjælland
12. september 2020 kl. 09:48
Nyt fra DBU Sjælland: Info om corona og fodbold i særlige kommuner
Send gerne denne information videre til trænere, ledere og forældre i klubben.
Mandag 7. september udstedte myndighederne nye retningslinjer for inddæmning af COVID-19 smitten. De nye retningslinjer betyder, at der (per 7.9 - 2020) er en række kommuner i DBU Sjællands område, hvor forsamlingsforbuddet strammes fra 100 til 50 (se listen nederst).
Her har vi oplistet, hvilken betydning stramningerne får for henholdsvis 3- og 5-mands stævner og turneringer:
Særligt om 3- og 5-mandsstævner: Spillere og trænere
DBU Sjælland har i planlægningen af stævnerne i Københavnsområdet taget højde for opstramningen af forsamlingsforbuddet ved at der maksimalt er 50 personer involveret i et stævne.
For at overholde myndighedernes retningslinjer skal klubberne være opmærksom på følgende:
  • 3-mands: Hvert hold må max. have 5 spillere og 5 trænere med i forbindelse med stævnet, og dem der ikke spiller kampe skal opholde sig i de dertilhørende optegnede zoner
  • 5-mands: Hvert hold må max. have 8 spillere og 4 trænere, og dem der ikke spiller kampe skal opholde sig i de dertilhørende optegnede zoner
  • 5-mands U10 efterårsserie: Hvert hold må max. have 8 spillere og 2 trænere, og dem der ikke spiller kampe skal opholde sig i de dertilhørende optegnede zoner
  • Frivillige, trænere og andre, som ikke er en del af stævnet må ikke opholde sig sammen med eller blande sig med deltagerne ved det enkelte stævne
Derudover skal de følgende retningslinjer overholdes:
  • Klæd om hjemmefra, da I ikke kan forvente, at værtsklubben tilbyder omklædningsfaciliteter
  • Forlad straks anlægget efter I har spillet jeres sidste kamp
  • Følg altid værtsklubbens anvisninger
Husk at holde afstand, spritte af og generelt følge myndighedernes retningslinjer og Fodboldens Corona-regler.
Tilskuere: Husk klapstolen
Både for værtsklubber og tilskuere er der kommet en anden vigtig skærpelse af retningslinjerne. Ved store arrangementer (over 100 personer eller 50 i de 18 udpegede kommuner), og hvor dispensationen fra forsamlingsforbuddet benyttes, så skal tilskuere sidde nede på stole. Det er altså ikke længere godt nok at sidde på f.eks. et tæppe på græsset. Vi opfordrer derfor klubberne til at kommunikere dette klart til forældre og lignende. Husk det er altid værtsklubben der bestemmer, om der skal være adgang for tilskuere.
Værtsklubber
I forhold til tidligere retningslinjer er det fortsat gældende, at man tydeligt skal afmærke publikumsarealet, og der bør opsættes konkrete vejledninger om at holde afstand i publikumsarealet. Læs mere om dette i Fodboldens Corona-regler.
Træning
Stramningen af forsamlingsforbuddet for klubberne i Københavnsområdet har også betydning for træning. Også her må der nu højest være 50 forsamlet til den samme aktivitet. Hvis I skal være mere end 50 på anlægget på samme tid, så skal I sørge for, at anlægget er delt tydeligt op i zoner jævnfør protokollen for Fodboldens Corona-regler. Den kan I se her. Vær opmærksom på, at alle de steder i protokollen, hvor der står 100 personer, der gælder det altså, at der kun må være 50 personer i jeres kommune. Protokollen rettes ikke på dette punkt, da der her er tale om lokale restriktioner.
Særlige kommuner
Forsamlingsforbuddet er sænket fra 100 til 50 i de følgende kommuner i Københavnsområder (kommuner i DBU Sjællands område er markeret med fed/stjerne *):
* Albertslund Kommune
* Ballerup Kommune
* Brøndby Kommune
Dragør Kommune
Frederiksberg Kommune
Gentofte Kommune
* Gladsaxe Kommune
* Glostrup Kommune
* Herlev Kommune
* Hvidovre Kommune
* Høje-Taastrup Kommune
* Ishøj Kommune
Københavns Kommune
* Lyngby-Tårbæk Kommune
* Rødovre Kommune
Tårnby Kommune
* Vallensbæk Kommune
Udenfor Sjælland er Odense Kommune også omfattet af de lokale restriktioner.